äntligen lite eld...

Nemän, efter noga tänkande och kanske mest insett, så är det nog banne mig 10 år sen jag faktiskt såg en majbrasa... Hur sjukt är inte det ? Det är rätt mycket tänkande och tillbakablick detta år känner jag. Kanske för att det i juni är 10 år sen jag gick ut skolan, och man grubblar på hur långt man har kommit sen dess. Och ja, det blir mycket positivt faktiskt. Även om jag inte haft ett fast jobb längre än 2,5 år osv, och kanske varit mer arbetslös med mera. Mycket andra saker gör dock dessa 10 år väldigt lärorika och utvecklingsbara år. Det känns iaf skönt på insidan. Även om det ibland såklart stressar mig..! Men, mer om det en annan gång kanske.
NU, ska jag visa upp två bilder till från dagen, dvs lite snabbredigerat, MEN, med lite anpassning för bloggen. Hoppas jag, ni får gärna säga om ni ser skillnad på dessa jämfört med innan. Men det verkar som jag lyckats hitta saker i photoshop för att spara för webben osv, och kollat och läst olika tips med färgrymd osv.
 
 
 
Det var rätt mysigt att se en majbrasa igen. Även om jag var utan sällskap, så fanns det ju flera andra där. Fotade en del eld bilder, big suprise, jag ÄLSKAR eld.
Kom med med strax över 400 bilder i kameran, det mina vänner, var det sjukt länge sen det hände. En skön känsla. Att vara tillbaka typ. Nu hoppas jag på schysst väder imorgon så jag kan peppa lite mer fotografering.
 
Just nu, blir det att hoppa in i en välbehövlig dusch, luktar säkert rök, och sen ska jag bädda ner mig och kanske somna till en film på ipaden, som jag brkar göra när Albin inte är hemma. Ska krama Hugo, min gosiga nalle, samt somna till doften av mina juterep, som alltid varit en skön och lugnande effekt när jag blir mörkrädd i lägenheten. 
allmänt tjafs, fotografier | | En kommentar |

valborg, en snöig sådan.

Kände mig rätt pepp, tänkte ta en morgonpromenad osv, och allt var rätt najs när jag gick och la mig igår. Imorse vaknade jag av regn/snö som slog mot fönsterbrädet. Så, igår sol och klarblå himmel och 6 plusgrader. Idag, en vit molning himmel med snö, ömsom regn som faller. Och jaa, jag ska ut idag, jag bara drar mig lite för det just nu. Lite för att jag är rätt trött, och lite för att jag bara är otroligt lat.
 
Tog denna för bara en liten stund sen från balkongen.
 
Har suttit och klurat lite med photoshop ett tag, om det här med färgrymber osv, KANSKE hittat en lösning, men bara kanske. Det återstår att se. Haha. 
 
Hade hoppats lite på en fin dag, himlen igår sa att det kunde bli fint väder idag, men å andra sidan: jag är trots allt i Norrland, där snön ibland kan ligga kvar i maj månad, så. Megaförvånad är jag ändå inte.
Himlen från balkongen igår, samt att det är min nya bakgrund på telefonen just nu. Jag bara älskar den.
allmänt tjafs | | 4 kommentarer |

bra lördag.

Så pass bra lördag att jag tror det är fredag... Nästan. Insåg för en liten stund sen att det är lördag. Imorgon är det valborg, och jag tänkte eventuellt fotografera lite mer då, passa på. Se om jag hittar någon eld att se på kvällen, och bara vara lite. Känns som det var länge sen jag såg en eld på valborg. Brukade vara lite det jag gillade med hela valborg, att gå till en brasa, äta grillad korv och dricka sådana där små festis. Kanske köpa en lott, och sen titta på fyrverkerier. När jag var med i scouterna så tände jag tillsammans med alla andra scouter brasan med en liten fackla. Himla mysig grej. 

Bild från Valborg, 2007. 
 
--
 
Nu, lite fler bilder från mitt äventyr, som tyvärr inte blev exakt som jag tänkt, men jag mådde alldeles utmärkt, och var ändå väldigt pepp. Alla vyer, vackra landskap, och hur mycket det förmodligen finns att se.. Det är så galet underbart, inspirerande och härligt.
Bjuder även på en liten jag som ville skojja till det lite:
 
Det är rätt fint när man trotsar lite av sina demoner och gör saker som detta. Att komma ut, trots mensvärk, trots en del opepp på samma gång. Det var så skönt. Även om det egentligen blev mest bilkörande pga, well, leriga skogsvägar osv. Så kändes det rätt så underbart.
Jag hade tänkt åka till Björnbergen, jag kom inte fram som jag tänkt, pga att det var på tok för lerigt för att jag skulle ta mig fram utan att kanske fastna med bilen, så ... Fick tänka om helt enkelt. Men, jag fick se mycket fint, och bara vara. Njuta av en tystnad jag inte alls är van vid, en skrämmande tystnad där mycket ljud plötsligt blir starkare och well, jag är rätt lättskrämd ibland, så minsta lilla vid känsligare tillfällen, kan bli väääldigt obehagligt. Kände mig för det mesta trygg idag dock, och njöt av fulla drag av att fotografera med sådan glädje igen. ♥
 
fotografier, norrlandäventyr | fotografi, norrland, äventyr | | 2 kommentarer |
Upp