jag vill inte gnälla, men..

..just nu är ingenting jättekul. Jag har en tid varit orolig och stressad. En situation jag hade planerat blev inte som tänkt. Sommarjobbet blev lite längre än planerat och en jävla massa jobbsökningar gav noll. Stressen, och hälsan blev lite påverkad. Sådär att jag i förra veckan, när hostan kom smygande sade att det inte alls skulle förvåna mig om jag blev sjuk nu...
På tisdag kvällen hade jag troligtvis feberfrossa- fryser/svettas o känner mig febrig. Men mensen kan ge lite samma sjukdomskänsla ibland. Men ikke. När Elvira vaknar onsdag morgon typ halv 3, så vet jag att jag har feber. Kl 4.15 när klockan ringer bekräftas det med en temp på 38.2.
Sjukanmäla sig. Blir hemma ons-tors. På torsdagen är jag så sjukt hes pga all hosta att jag inte låter som mig själv. Jag är dock feberfri, så tänker att jag jobbar fredagen. 
Det var nog dumt i efterhand. I helgen blir det värre. Hostan håller mig vaken på nätterna och Elvira tycker det är läskigt. Sådär att hon kryper intill pappa o skakar när hon ska sova med oss. Jag hatar hosta. Så jag skriver igen på måndagen att jag inte är bättre. Blir hemma igen. Efter måndagens natt, med hostattacker varannan timme hela natten och sjukt kass sömn, så ringer jag iaf VC, får åka dit 14.15. Gå in via bakvägen, deras akutintag.  Väl på plats får jag undersökning av lungor/lyssnar på hjärtst o tar pulsen. De finner den hög. 
Efter en stund tillslut så får jag antibiotika utskrivet, som jag ska ta under 7 dagar, 3 ggr om dagen. En sjukskrivning till nästa fredag, för tydligen har jag en lätt lunginflammation + bakteriell infektion i kroppen. HURRA vad kul. 

Elvira har också varit lite snorig och hostig, inte alls konstigt. Och sambon har också blivit påverkad. Så hela familjen har varit sjuk, Elvira kunde dock gå tillbaka till förskola idag, vilket är tacksamt. 

Jag önskar mest hostan ger sig. Folk har svårt att höra mig när jag pratar. Rösten sviker. Min chef när jag ringde igår. "Oj vad du inte låter frisk!" - jo man tackar. 😂

Så, lite gnällstuga är det för mig. Men jag är så less. Första gången jag har lunginflammation med? Lätt sådan var viktig att formulera verkade det som. Men ja. Inte kul. Förklarar dock varför det är så svårt att andas, blir andfådd lätt osv.
På VC igår. 



Innan VC vågade jag dock ut lite på en promenad. Frisk luft är ju inte dåligt just nu, men orken säger ju såklart lite annat. 
Vi bakade chokladbollar igår, till Elviras stora lycka. Så det går ju ingen nöd på oss. Men det är sjukt utmattande o vara såhär sjuk. Jag är sällan såhär sjuk, så blir extra jobbigt när det väl sker. 


Nog gnällt för idag iaf. Nu fortsätta vila, dricka vatten och hosta upp lite mer. Woho!
Mår ni bra därute?
allmänt tjafs, phonepictures | | En kommentar |
Upp