Mjösjöfortet, lite fler bilder

Jag lovade att visa några fler bilder från Mjösjöfortet i senaste inlägget, sagt och gjort, här kommer en liten del till av den underbara hösten och bilder från ett väldigt trevligt ställe:
---
Det var rätt mysigt att gå omkring där nere iaf, det är skönt att gå i skogen. Liksom när jag går med Oden i Pagla spåret emellanåt. Jag har verkligen saknat det där med dagliga promenader. Det var rätt länge sen faktiskt...Men nu blir det ju främst fokus på Oden helt enkelt, och inte alltid kameran är med då. Men det finns med då och då. Nu när jag åkte hit igen så var jag helt själv, vilket var lite behövligt. Ibland måste man andas lite i egen takt för att återhämta sig när det varit tungt. Och det fick jag utrymme för här.
Avslutar med en väldigt glad Iza:
 
fotografier, norrlandäventyr | | 2 kommentarer |

höstdagar, september och livet.

Dagarna går ihop, september är awesome, men tung. Strider på insidan och tankar överallt. Det är mycket vilja, frustration och glädje. Jag och Oden har ibland tyngre dagar, vilket sliter på mig mentalt. Låt oss bara säga, att just nu är inte min diagnos till någon som helst fördel. Jag vill absolut inte skylla på något, alls. Men att vara så känslosam som jag kan bli, och är många gånger, hjälper helt enkelt inte just nu. Sen, har vi bättre dagar igen. Och de dåliga dagarna försvinner. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte tär på mig. Alltså, en slags glädjerus och eufori över höst, färger och att det inte försvinner i att det bara plötsligt kommer snö och askalla dagar. Det känns som höst, det är en typisk september. Lagom varm, lagom kall, höstig luft, kalla vindbyar och snart även den första frosten troligt. De kalla nätterna börjar sakta att komma hit, och det är någonstans fantastiskt. Jag längtar vinter, och snö. Mer norrsken och mera äventyr, förhoppningsvis. Allt i sinom tid. 
September bjuder in till oktober, och förra året kom det lite snö mitten på oktober, och senare slutet på oktober, sen låg det snö från kanske 16-17 november till nästan maj i år. Ni kanske minns när Boden var översvämmat? (2 länkar till tidigare inlägg)
 
-
 
Det blev en tur med Albin till Mjösjöfortet - Väldigt spännande, har inte varit där innan. Så det var väldigt kul! Dock, ligger det en del taggtråd på sina ställen som legat ja, sen väldigt länge. Så, Oden hade tyvärr en liten springa in i taggtråd incident, men det gick bra! Inga skador alls, men lite rädd och gnäll. Vilket är förståerligt när man springer och helt plötsligt så sticker någon dig. Jag hade själv blivit ledsen....! En helt episk utsikt btw, åkte tillbaka lite senare och fotade igen när solen lyste lite.
Utsikt, höst och ja, helt enkelt underbart vackert. 
En väldigt typiskt vacker septemberdag, tillsammans med mina hjärtan. Försökte ta bilder på mig och Oden också, det fick jättebra, tycker bilderna säger sitt...Jag har några till från denna dag, men ska redigera klart dem. Så, det kommer lite fler. Men vi börjar med dessa, för det var underbart fint där. Kommer troligtvis upptäcka mer omkring där vid annat tillfälle. :)

fotografier, hundliv - Oden, känslor, norrlandäventyr | | 2 kommentarer |

höstnätter.

Ibland, händer det där magiska gröna skenet att det slår till och blir otroligt episkt. Denna natt var en sådan, det kom i spontana shower, och det var bara väldigt underbart att beskåda. Det som gjorde mig mest sorgsen var att några bilder, under skenets mest intensiva period, var att jag tappade fokus HELT.
Bild 2 har en viss "ofokuserade" delar, men jag bestämde att jag delar den ändå.
 
Norrsken - Nordlys är fantastiskt underbart, och jag hoppas att helgen bjuder på lite magi också, när jag är ledig, och kan se det tillsammans med min älskade underbara sambo. Ta lite nya pussbilder kanske under norrskenet magiska dans? Jaa... Det vore fint. 
 
Just nu vill jag nog mest försöka fånga norrskenet innan snön kommer, för jag har så få bilder med norrsken utan snö... HAHA, fan vad bortskämd jag låter nu.. men lite så är det nästan. Som de flesta norrläningar säger, "det är norrsken så ofta att man inte riktigt märker det längre"
Medans jag står och gör en sort of happydance. Roligt hur det där är... Men, utan vidare: mer bilder på nordlyset natten mellan 22-23 september. ❤
 
 
Magiska Nordlys <3
fotografier, norrsken, nordlys, polarsken | | En kommentar |
Upp