ALLVARLIGT talat nu....

 
Okej, på riktigt. Nu börjar faktiskt jag bli lite upprörd... Jag har en viktig fråga till alla kvinnor som INTE GÅR PÅ CELLKONTROLL?!  VARFÖR gör ni inte det ?!
 
Jag har stundvis, både läst och sett folk som ignorerat sina papper/kallelser till cellprovskontroller. Man får första när man är 23 år. Vad i helvete....tänker ni med? Är det såååå obehagligt att kolla ?? Hypokondriker eller bara .. Rädda? Hur känns det, när ni sen får problem, och faktiskt HAR cellförändringar? Hur känns det? Förlåt, men jag börjar bli som sagt fruktansvärt upprörd. Det är inget att ens skämta om. Alltför ofta ser jag folk som inte kollat sig, på några år, eller sen första kallelsen. Cellförändringar som KAN leda mot livmoderhalscancer, är det verkligen BÄTTRE att låta bli? För att man är rädd..? Hur hjälper det ?
 
Det är självklart hemskt att man drabbas, även om det givet inte alltid är cancer heller, men det är ju något man bör ta med lite allvar. På riktigt. Hur svårt är det? Det går på ca 5 minuter. Det är värt det. Alla gånger.
Jag förstår verkligen inte varför man inte gör det. En sak om man kanske inte har råd just vid tillfället, 250 kr eller vad det kostar, men på riktigt. SNÄLLA söta rara. GÅ PÅ ERA KONTROLLER!
 
Jag vill absolut inte säga på något sätt att ”skyll er själva när ni har cellförändringar, för att ni inte kollade er”, även om jag absolut ser att texten kanske låter så. Jag blir bara ledsen för att såå så måånga struntar i det. För att man tror att det inte ska hända en själv. Och sen händer det. Och hur kul är det...? Är det värt det som blir av det? Istället för att lägga 5 minuter på att göra ett test när man blir kallad ?
Jag har gått på alla cellprov, senast nu i november. Mina värden såg också bra ut, Yay. Tacksam. Tills nästa gång. Jag har haft lustigt och konstigt med hormoner och blödningar, men allting har varit bra. Tacksam. 
Vifta inte bort det. Det är rätt allvarligt om man har otur. För eran egna hälsas skull. Kom igen, var modig. Gå till eran bokade tid och få allting kollat. Det skadar ingen. 
Är man rädd, be en vän följa med. Prata med personalen/sjuksköterskan. Vad som helst. Bara se till att gå dit. 
 
Snälla. Kan vi sluta ignorera det här nu? GÅ PÅ CELLPROVSKONTROLLEN!
 
känslor | | En kommentar |

the wonderful white.

Den 17 november kom det där riktigt vita hit, mer på riktigt. Nivet när den faktiskt stannar kvar, jag är såååå glad. Det är otroligt vackert. "Nackdelen" har varit att jag jobbat, så har inte riktigt kunnat vara ute så mycket, och idag sitter jag visserligen bara inne, men efter en jobbhelg är jag lite seg, alltid trött. 
Det var lite tungt att gå i oplogad snö, sju, halv åtta på morgonen. Vi har nämligen äntligen fått bilen servad. Sååå skönt. Och det vart väl inte SÅ dyrt, men det är alltid en inte så rolig utgift. Dock, med nya jobbet bör det mesta bli bättre ekonomiskt framöver, det är iaf planen. Hårt sparanda och bättre planerande. Vi har varit hyffsat duktiga hittils i år, men ibland kommer den där oväntade utgiften.. Så satans blä.
MEN, nu var det den vackra vita snön vi pratade om... Såhär såg det ut någon dag innan det blev som bilden ovan.
Vackra dagar, vackra vyer och helt fantastiskt underbart att ha SNÖ i november, och mest troligt kommer det komma ÄNNU mer. Lyckan alltså.
Bonus, soluppgången 15 november. Himla underbart fin. Precis innan solen dyker upp.
Och dessa, de 2 sista, tog jag igår när jag tog en promenad. HIMLA underbart. Jag hoppas på att fota lite mer i dagarna nu när jag faktiskt är ledig. Totalt blir det 193.30 timmar nu i november, så lite ledigt är skönt just nu. Jobbar igen på måndag nästa vecka om de inte dyker upp något akut. 
Så, jag tänkte jag skulle försöka redigera ikapp och snart fylla bloggen med härliga snöiga bilder också! Fantastiskt eller hur?
photographs, vardagligt | | En kommentar |

Jag ser de snöar, jag ser de snöar...

Det var väl roligt, tjohej?! OCH JA !! Fantastiskt roligt. 
 
 Dessa 2 på min instagram [Nu mera ett privat konto] imorse nu, kom precis hem. Mitt hår är blött och jag själv är helt slut. Jag älskar snö, jag kan ta timlånga promenader i snön. Men.. men... idag var jag utan mat i magen. Ni förstår, imorse lämnade vi in bilen på service. Och de skulle visst ta hela dagen, såatteh. Det var bara knata hemåt 3.5 km, i delvis oplagade vägar.. HA, jag var visst inte beredd. Dock, rätt skönt, men nu .. nu är jag trött. Så ska försöka få i mig lite frukost snart, och sen är det bara vänta på att jag kommer börja frysa inom de närmsta.
Något speciellt med mig emellanåt, det kan vara 7 minusgrader, eller 20 minusgrader. Jag tar på mig, och ofta utan mössa och vantar, för jag svettas ihjäl om jag har något av dessa på mig. Idag var inte annorlunda, snarare tvärtom. Svetten bara rann om mig. Dags att träna var de ja... 
Och då, iaf. När jag väl kommer hem, så eftersvettas jag först en stund, men sedan hittar man mig under 2 filtar eller något och är iskall rent ut sagt. Slår liksom aldrig fel. Just nu är mina händer som mini element..!
 
Nu blir det lite serier och försöka att inte somna om...
 
Härlig fredag hörrni! :D
photooftheday, vardagligt | | 2 kommentarer |
Upp