hey ho.

När man verkligen inte kan hitta på en vettig rubrik för textens innehåll, blir det lite.. kaos. Eller bara helt fel. Dock, har jag liksom inget bra ord för att ja, skrika ut migrän och tinnitus, om iofs inte det hade varit en bra rubrik, men sak samma. Erhm. Nog om det, tanken var nog snarare att faktiskt ta och reda ut det där en gång för alla, dels för att jag tror min hörsel kan ha blivit lite sämre, på gott och ont. Samt att jag har stundvis blivit väääldigt mycket mer ljudkänslig än innan. Det kan vara musik i bilen, eller i omgivningen, helt plötsligt blir en låg volym något som skriker mig i öronen. Det liksom, känns inte så kul. Ni vet det där pipet en gammal tv brukade ge ifrån sig? När den typ hade problem, signal eller liknande? Ungefär det ljudet, den frekvensen. Konstant. I mina öron. Jag är så van vid det att jag inte tänker på det, förutom att det egentligen ringer hela tiden. Antingen om det är lite ilussion eller inte, svårt att säga. Men så pratade jag lite med Albin om det, iom hans ganska nyligen bullertrauma från senaste övningen. Dels så är ju min balans dålig, ibland. Det är nog mest jag som är klantig rent ut sagt, men ändå. Det fick mig fundera lite, iom att balansen faktiskt påverkas från öronen, och med tinnitus så bör det ju iaf ha ett litet sammanhang. Kanske? Jag vet inte, iaf inte mer än att jag kanske faktiskt borde se till att utreda det, jag gjorde ett hörseltest senast i 9ionde klass, då hörde jag tydligen bra. Men det har nog hänt lite, maybe. Vem vet...? 

Sen fick jag även en liten påminnelse att faktiskt utreda migränen med. Egentligen. Det går i släkten, min mamma och min ena syster har det. Dem har det dock värre. Dem blir heeeelt utslagna. Jag klarar mig oftast, och hittils med en ipren. Dock får jag ju symtom som inte alltid känns så bra. Oftast vänstersidig migrän, dvs asont över vänster öga, som brukar tåras och bli rött, och givet, så "gråter" jag när det blir riktigt illa. Det slutar inte där, vänster näsborre rinner snor, och bitvis så blir vänster sida av läppen lite hängandes. Ja, ni fattar. Lite av ett liknande symtom som kan ses vid stroke. OCH JAG VET HUR DET LÅTER, SÅ SLUTA... Men jag har haft några sådana attacker där dessa symtom är extra tydliga. Det är lite halvläskigt. Dock får jag ju inte migrän lika ofta längre. Sen jag slutade med p piller/hormoner har det minskat sjukt mycket. Förut var det liksom 2-3 ggr/månad. Nu är det kanske 1 gång på var 3e månad. Har varit lite mer just nu dock, men det har mest med omställning och annorlunda arbetstider att göra. Vaknade exempelvis av det inatt. Högersida denna gång. Minsta beröring ovan ögat var som att drämma en stekpanna i huvudet. Ungefär. Två eezeneo och jag lyckades efter en stund att somna om, i ett mörkt sovrum. Imorse var jag mest bara tung i huvudet/mör efter det. 
Jag får ju inte direkt en förvarning heller, vissa får ju det. Oftast så bara "pang" - migrän. 
Senaste ggr jag fått, blir jag ibland liggandes i fosterställning på badrumsgolvet kallsvettig och illamående. Hur mysigt som helst, not. Därav jag grubblar lite på att kanske utreda det en gång för alla, dels också för att idag "behövs" ju nästan en dokumentation för eventuella hälsoproblem... Och med tinntus kanske jag kan få hjälp med hörlurar och liknande som kanske skulle funka bättre. Jag kan inte ha vissa hörselkåpor pga för högt tryck på öronen, vilket i sin tur leder till att jag blir yr, och sen får huvudvärk. Det kan låta så märkligt, jag vet. Tro mig. Arbetsplatser har stirrat på mig som om jag varit dum i huvudet mer än en gång.... Galet. 
Speciellt i de arbeten som innefattat industrier. Såsom svetsning etc. Jag vet ju vad jag klarar av, men ja. Det kanske skulle kollas ordentligt. Kanske? 
 
Hmm, vad långt det blev... Men jag tänkte iaf dela med mig lite. Det känns också bitvis skitlöjligt alltsammans, men jag börjar undra om dessa saker dels hänger ihop? Jag menar, spänd och spänningshuvudvärk kan man ha ibland, men det här känns som något annat, kanske. Jag vetifan, men det löser sig. Ett senare problem helt enkelt...!
 
Nu ska jag ta mitt trötta och förvirrade hjärna mot sängen, 12 timmars imorgon och ska åka en bit. Så, jag borde sova. Bjuder på en liten galen iza innan jag går.
Godnatt !!
 
allmänt tjafs | | 2 kommentarer |

Snökaos !!

Och någonstans så är jag lika glad som ett barn på insidan, jag ÄLSKAR snö. Och jag gillar trots allt lite av kombinationen. Hade varit jättemysigt att ha en öppen eld och varm oboy och grejer med, men nu bor jag i lägenhet.. Sen är det ju ändå sådana störningar att det faktiskt är strömlöst på sina håll, så helt party är det ju trots allt inte. Men bara det att det är MASSOR snö gör mig tokigt lycklig.
Det är knappt att balkongdörren kan öppnas, ligger mer snö där nu. Denna tog jag runt 12 tiden idag. Imorgon hoppas jag på att kunna komma ut och fota lite i vädret, även om det ska bli 3 plus ... Men ja. man får försöka passa på... ! Mer vinter, mer minsugrader.
 
Och såklart, KÖR FÖRSIKTIGT! Ni som åker bil runt Norrbotten, Fjällen osv. Det är inte kul väglag..
 
allmänt tjafs, phonepictures | | 2 kommentarer |

Vackra vita värld.

Den där vita snön, det vita pudret. Lappmögel som vissa också säger.... Men sak samma. Det har snöat mer, och det kommer troligt snöa en del framöver, happiness!! Kameran ska med när jag återigen jobbar på annan ort i nästa vecka. Kommer ligga borta måndag till lördag morgon, woho! Jag ser fram emot december lönen kan vi väl säga.... Det är tråkiga utgifter nu, väääldigt tråkiga. Men dem behövs dock, det bara är så. 
Istället kan vi glädjas åt att snön är här, och den kommer nog ligga ett tag. Kärlek!!
 
Tanken var ju att jag skulle gått ut idag, men jag fick för mig att säkeråterställa min telefon, och har bråkat med att fixa allt nödvändigt jag kan tänkas att behöva på den hela eftermiddagen.... Sen hade jag tänkt att gå ut imorgon, men ikke. Jobbet kallar! Så blev 2 pass till denna månad, helt otroligt. När jag går av november kommer jag ha jobbat nästan 210 timmar. Helt sjukt. Det mesta jag jobbat på en månad någonsin, tror jag.. iaf vad jag vet. HA, bra koll.nu. 
Men mer snöbilder kommer ni verkligen få se. Världen är så vacker nu. Så mycket bra som händer, så mycket härliga positiva saker att se fram emot. Jag kommer berätta mer om det om senare, när allt är mer bekräftat och färdigt, och nej, det handlar inte om oss så, men folk i min närhet som har mycket för sig. Nära som gör så fina saker. Helt klart fantastiskt underbart. Hela 2017 har varit fyllt med så mycket värme och kärlek. Jag blir tokglad när jag tänker på det. ♥
Och med tre veckor kvar tills jag fyller år, och faktiskt kommer mest nästan 99% säkerhet ha SNÖ på min födelsedag är det rätt svårslaget att bli gladare än jag är just nu...!
fotografier | | En kommentar |
Upp