Jul, och ett slags innan nyårinlägg.

Ja, alltså. Oj, tiden verkligen bara flög iväg.. helt plötsligt är det söndag, och imorgon nyårsafton. Jag som tänkte försöka blogga lite mer än vad jag gjort... Men, får väl helt enkelt säga som det är. Livet tog plats och krävde fakiskt min fulla uppmärksamhet. Såsom julaftonsfirande, familj och ja. Allt det där som är viktigare än bloggen.
 
För en liten stund sedan kom jag in med Oden, och han har nu lagt sig helt däckad och somnat på golvet. Promenad effektiv? Mycket. Lite nytt lära sig, såsom att lyssna bättre till "stanna, vänta och sitt". Dvs, jag står inte bredvid honom när jag säger detta. Och det blev en 4/5 försök. Sista gången hade han fokus på något helt annat. Han stod ju iaf stilla, men ja. Sitt gick inte in, men ändå väldigt bra gjort. 

Tänkte ju också, såklart dela med mig av de "fåtal" bilder jag tog med kameran, som jag redigerat nu lite snabbt i LR. Denna laptop är tyvärr liiiite för svag för photoshop, men LR går bra. Så, några bilder ska ni faktiskt få se:
De andra 3 blev visst för stora för blogg.se (jag orkar tyvärr inte korrigera det nu), men dessa duger rätt bra dem med. Oden är nästan lika hög som Alice just nu. Och julafton bjöd på iaf en vit mark, och en väldigt fin solnedgång :) Så det var toppen.
 
Imorgon står det bröllop på schemat, och lite mer foton kommer det tas då, så det blir roligt. Men för stunden blir det lugnt och samlat innan vi åker mot Norrköping för att träffa Anton och My. 
Ska man försöka med en frukost till? Ja, jag tror det minsann...!
allmänt tjafs, familj, fotografier, hundliv - Oden | | Kommentera |

landat i Boxholm!

Egentligen igår, men tog inte riktigt fram datorn eller hade energi nog att skriva. Trötthet efter resa, och en slägg av den där fantastiska migränen. Inte nog med att den syntes på besök även i Sundsvall.. Den kom igen igårkväll. Inte helt partymood med andra ord. Men ändå! Resan har ju gått bra och allting. Oden skötte sig nästan helt exemplariskt för att bo på hotell för första gången, dvs. Lugn och sansad. Var egentligen bara vid 1 tillfälle som han skällde tillbaka när någon annan hund skällde i korridorren eller i ett annat rum. Men annars var han sådär härligt lugn och fin. Mycket mycket nöjda.
 
Det var ju såklart mycket trafik längs vägen, dock verkade det vara värst uppåt. Inte lika hårt i södergående riktning. Så det var ju skönt. Tillochmed resan genom Stockholm gick bättre än förväntat. Vi hade inte tänkt åka där först, men så i sista minuten så bara körde vi på istället. Och det var som sagt hyfsat smärtfritt ändå. Tacksam för det.
Oden sov nästan hela vägen som vanligt, vilket i sig också underlättar resan så mycket. 
Väl i Sundsvall var vi såhär glada btw, det snöade och det var väldigt fint. Maten vi åt var oerhört god, och vi blev så mätta att vi inte ens orkade äta upp allting, så det är ju trots allt ett bra betyg. 
Vi lade oss tidigt i säng, runt 17 tiden sedan, och sov lite över 12 timmar sedan. hahaha. Vi var uppenbarligen helt slut. 
Sista etappen sedan igår, så bara åkte vi, så mycket vi bara tillät oss. Dvs, inte för fort då. Såg en olycka, och väl mellan Linköping och Mjölby, hade polisen stoppat 3 stycken. Två civila bilar, och en pikébuss. Så det var skönt att se att dem fick tag på folket. Det är alltid idioter på vägarna sådana här helger och dagar. 
 
--
 
Idag blir det besök till Anna och Jimmy för lite mysigt julbord firande. Och sedan uppesittarkväll idag med. Men jag tänkte och allt det där att jag iaf skulle uppdatera er lite om läget. Resan gick som sagt väldigt bra, och vi har fått sova ut kan man väl säga. Mycket skönt. 
Nu ska jag fortsätta ta det lite chill och bara ta det lugnt. Sambon är med sin bror på frysen (någon airsoftbutik), och hänger lite innan brorsan drar ner till Götet igen. 
Fullt ös, medvetslös. Men, lugnt på samma gång. Haha.
Såhär snygg efter sömnen på hotellet btw.
allmänt tjafs, phonepictures | | Kommentera |

lite snölycka ändå.

Idag blev det en tidig morgon, tvätta en del saker innan hemgång på fredag morgon. Längtar så mycket just nu, ska bli så mysigt att komma hem, träffa alla och givetvis busa och gosa med Alice såklart. Men ja, snölycka.. Idag tog jag Oden till skogen när jag slängt in tvätten i torktumlaren, tänkte det var dags att få springa lite mer fritt ute i skogen. Var ändå ett litet tag sedan, pga sjukdomar osv. Så nu jävlar. Och vilken glad hund. Han sprang i förväg, kom tillbaka, kollade läget med mig, sprang igen. Och bara skuttade omkring. Sååå glad hund. 
Och snöig. Haha, från instagram imorse. Känns lite som jag spammat instagram idag. Ibland blir det så. Har ju också färgat håret idag, finally. Så nu är det sådär snyggt rött hela vägen utan utväxt. UNDERBART!
 
Tänkte dock ta en snyggare bild på det först imorgon, men det finns också på min instagram. Vill du följa mig där? Skriv gärna till mig först, vem du är osv. För ja, jag har ett privat konto. Det andra mer officiela är jag inte riktigt lika aktiv på. Jag har ett läge där jag vill kunna ha lite mer koll på dem som faktiskt VILL följa mig just nu. Eftersom jag lägger ut rätt mycket "allmäna" bilder, och mycket på Oden, och ibland kanske upp till 4 bilder på en dag, så är det kanske inte så roligt för vissa. Är man bara där för att kanske kolla inspirerande konton med magiskt flöde, är jag rädd att jag inte tillhör den kategorin. Jag har mitt flöde, jag gör som jag VILL där, utan att känna den där pressen på att allt ska följa en trend, eller se snyggt ut.
 
 
Btw, något lite roligt, men oerhört klantigt hände mig i förra veckan... Jag hade tänkt skriva om det i gårdagens inlägg, men det blev inte riktigt så... Attans ;) 
Nåväl, som sagt. I torsdags förra veckan var det dags för temperaturerna att krypa neråt -15 och lägre. Så behovet att motorvärmarkabeln och kupévärmaren steg lite extra.. och det är ju rätt nice. 
Jag skulle åka och handla något, sådär i lite all hast, var av någon anledning lite stressad, trött och tydligt klart ofokuserad. Vilket i sin tur ledde till att jag efter ha skrapat bilens framruta på insidan, HELT och HÅLLET GLÖMT att dra ut motorvärmarkabeln.... Så, jag åker iväg med den i. Not so very bright, så att säga. Och det slår mig först när jag kommer hem, att sladden inte hänger på stolpen. Och då, då kom jag på det. Och jag svär högt. Kollar uttaget, själva kontakten är ju "hel", men snea. Så, japp. Bilverkstad nästa.. Jag vågar inte och ska nog inte rätta ut dem själv. Sagt och gjort. På fredag blir det en tripp till Norrlands Bil, där dem givet inte har tid samma dag, det ska bli uppåt 28 minus i helgen. Så. Jag var inte asglad. Men, fick det fixat igår iaf. Och så farligt dyrt kostade det mig inte, "bara" 963 kr för att vara exakt. Något som kunde kostat mig så sjukt mycket mer, blev helt plötsligt lite billigare. Tacksam för det. 
Och nu har jag ju HELT klart lärt mig, att alltid kolla och dra ur kablen därefter. Lärd läxa deluxe. 
 
--
 
Och avslutningsvis, för 1 år sedan var vi redan nere i söder och jag kastade snöbollar med Alice på bakgråden innan den smälte bort innan julafton.
 
 
allmänt tjafs, hundliv - Oden, phonepictures | | En kommentar |
Upp