Norrsken, och update om läget.

Hej på er !
 
Jo, ni vet det blir lite småtufft att hinna ikapp bloggen just nu, så detta inlägg är mest egentligen för att säga att jag lever, jag har fotat lite som jag tänkte redigera lite imorgon när jag har en dag ledigt. Sen jobbar jag måndag-söndag, 12 timmars pass på praktiken. Så, jag kommer liksom inte riktigt priotera datorn efter passen. Eller bloggen, då handlar det mest om fokus på praktiken, och att vara nära med sambon, och fixa mat för veckan. Det är lite så det ser ut. Eftersom godkännandet tog en vecka längre för vissa, så kommer vissa på jobba liiite mer intensivt och mer, för att vi ska kunna avsluta kursen med våra kamrater. Tycker det är bra liksom, intensiv kurs var det ju sagt från början, och det känns iaf för mig, tryggare att avsluta med de personer jag började kursen med.
Det är ganska roligt och känna på yrket lite. Och att prata i radio framför allt. Ett helt nytt koncept. Kul, och ibland blir det ju lite fel, men det är ingen större fara. Sålänge man liksom rättar sig till nästa gång, och det gör man ju. Ibland kommer man av sig, glömmer tänka och får hjärnpunka. Minst sagt. Men det går som sagt. Sakta och säkert, och lugnt. Som sig bör.

Jag har även förbannat vädret en tid nu. Jag älskar dis, fukt och höst. Men jag vill gärna ha stjärnklara nätter... Det har hänt kanske 2 ggr på 3 veckor...! Och då har inte norrsken varit på kartan.. MEN, det är ju som sagt bara september... Norrsken kommer jag se såå mycket mer av. Men det har varit en del aktivitet som man har missat. Vilket alltid känns lite tråkigt, även om man vet att det kommer igen. 
Jag hade lite tur i fredags kväll att fånga lite. Svagt för ögat, men synligt i kameran. Man kunde antyda att det var där. Och precis som med allt annat här i livet, kan man ju trots det, ta bort dis och lite sådant för att "förstärka" det i kameran lite. Ibland är det exakt lika intensivt som på bild, ibland är det bara för kameralinsen att uppfatta det, men det är fint ändå. Och såhär blev det i kameran denna gång, med en hint av förstärkning av färgerna (dvs, konturer kring det är tydligt, men fortfarande, man fixar lite efteråt).
Lite svagt, men där. Lite högre ISO och annat. Sen blev det iaf lite tydligare, men det var fortfarande svagt:
 
Dessa bilder har jag också bara haft balkongräcket som stöd, stativet låg i bilen och ligger fortfarande kvar där. Jag är inte lat, jag lovar... Ibland har jag en vetekudde som gör att kameran står iaf lite stabilare. Men ja. Stativet ligger lite åt sidan just nu. Jag skulle vilja, inför vintern skaffa mig ett kolfiber stativ. Ett stativ som dels är lite lättare, och som inte blir lika kallt som snön när den väl kommer. Kan knappt hålla i stativet då. Känns som man bränner sig mot det kalla stativbenen. Samt att jag överväger att skaffa med kulled istället för en platta. Återstår att se, ett sådant köp kommer planeras noga innan ett faktiskt köp. Varför? Jo, för att dessa kolfiber stativ ligger på lite mer än 1000 kr. Som mest nästan 5000 kr. Så, ska jag köpa, ska jag verkligen verkligen ha användning för det, annars får det vara. Så, noga tänka, planera.
 
Jag hoppas ni har det bra därute i cyperspace, själv har jag mycket fokus IRL just nu, och det kanske kan bli lite mer bilder här imorgon, det återstår att se. Ska styra med lite annat också faktiskt.
Kram på er ! / Norrskensskytten 
norrsken, nordlys, polarsken | | Kommentera |

en Ärligare lista.

Håhå! Hittade en lista hos Glitterkraft ← Så tänkte passa på helt enkelt !

 Vem är den där på bilden liksom? Höhö...

 

1.       Tre guilty pleasures?

• Guaccamole i överdrivt. Kan äta en hel skål med det. Utan att tveka

• Oboy - Det är inte bra för mig egentligen, bättre att dricka egen med kakao, istället för köpa

• Godis - också en mycket dålig grej för magen...

 

2.       När grät du senast och varför?

När jag kollade på Band Of Brothers, varför? Det är så sjukt hemskt, sorgligt när dem hittar ett koncentrationsläger. Det är så hemskt.

 

3.       När kan du vara dig själv till 100 %?

Nästan jämt, jag efterstärvar att alltid vara mig själv, enklast är ju givet runt dem som känner mig. Vill inte verka vara annorlunda bara för att man träffar folk. Jag är jag, take it or leave it.

 

4.       Tre saker du avskyr?

• Hemskheter i all dess grad (krid, våldtäkter etc med mycket mycket mer på listan)

• Otroligt naiva människor

• Ärtsoppa. Ja, jag kommer nog inte lära mig äta det där. Får kväljningar bara av tanken...

 

5.       Hur är/var du i skolan?

Jag är nog den som alltid hållt mig i utkanten, alltid vid det utstöttas sida. Eller vad man ska säga, jag dras till människor som jag kan relatera till, känna mig trygg med. Tysta tjejen i klassen, ibland vågar jag säga saker om ämnet i sig intresserar mig. Om klassen i sig inte är en sådan som ser ner på en.

 

6.       Vad blir du stressad av?

• Människor som stressar upp sig, men även ändå kan jag bitvis hålla lugnet nere. Brukar bli en fördröjning.

• När jag ska åka iväg med flyg/buss/tåg etc. Kan oftast inte äta innan, oavsett om det är 3-8 timmar bort innan jag ska faktiskt åka. Oklart varför, men det går bara inte.

 

7.       Hur tror du att andra uppfattar dig?

  Lite flummig, konstig, men på ett bra sätt. Lugn och trevlig. Eller att jag är helt tvärtom, en bitch. Det har hänt. Senast igår fick jag iofs höra att folk var eller trodde att jag hade hund, pga sådan energi. Några kan även ah nämnt att de flesta får en känsla av att de känt mig längre än vad vi kanske har träffats. Lätt alltså.

 

8.       Hur uppfattar du dig själv?

En galen fotonörd. Samt kan prata om fotografering/psykisk ohälsa eller liknande i timmar. Väldigt pratglad, men blyg. Ironiskt nog. Försiktig.

 

9.       En situation som du tycker är jobbig?

Att stå inför ett hinder, som jag bara ska ta mig an. Jag ser alltid till att klara det, men jag blir typ adrenalinhög och skakig när det händer. Som exempelvis, när vi har utbildning i brand/HLR och liknande. Jag kan det, men blir rätt skakig.

 

10.    Tre otippade saker om dig själv?

♦ Att jag är mer smart än vad jag tror, jag klarar mer än vad jag tror om mig själv. 

♦ Jag kan ibland avsluta människor jag inte ens känner, deras meningar. Eller aldrig har träffat innan. 

♦ Att jag ibland har drömt om något som senare hänt i livet. 

11.    När känner du dig som vackrast?

Rent krasst känner jag mig ganska sällan vacker, men när Albin tittar på mig och bara ler, så blir jag liksom knäsvag och rodnar pga att jag vet att han finner mig vacker. Och ibland kan den känslan bli så pass stark att jag själv kan se det, men det är sällan

 Typ som vid detta tillfälle är något där jag kan känna mig "vacker" eller mer fin.

12.    Något du funderar mycket över?

Livet, och känslor. Hur det kan präglas så mycket i vad vi gör. Hur det känns när man ser stjärnorna, hur stort och liten man kan bli. Hur saker påverkas av så mycket olika saker, hur en känsla uppstår i kroppen, hur man sedan agerar därefter. Hur livet kan vara allt och ingenting. Hur man en stund lever men i nästa faller ner död. Hur livet är så oförutsägbart. Hur livet har en plan, åt olika direktiv och vägar att välja mellan. Hur konsekvenser blir något bra, eller något dåligt. Hur allting existerar, hur allting omkring oss finns. 
Känslor från barndom till vuxen. Livets alla vägar. Allt. Livet, döden, kärlek, vänskap. Allt som ingår i Liv. Däribland död.

listor, personligt | | 3 kommentarer |

tisdag, ledig. och SOL!

Men typ. Jag var ju på skolan i fredags för info om de som fortfarande inte blivid godkända, och allt sådant, sen fick jag hoppa in lite för att avverka lite av dessa 160 timmar som vi ska göra innan VU2. IGÅR blev jag äntligen godkänd, så nu ska jag faktiskt UT och jobba/praktisera som väktare. Det är inte alls alls långt kvar nu förens jag är helt färdig väktare. Just nu får jag ju jobba 4 månader som väktare, men sen måste jag då göra VU2. Det känss sååå otroligt roligt !! Fick uniformen igår också, skitsexig kommer jag bli. HÖHÖ. Tyvärr tänker jag inte visa mig på bild i den, lite pga ja. Ni vet. Sekretess och annat, så jag har "bara" visat den för exempelvis nära vänner, sambon osv. Tänker ta det lite försitkigt ! 
 
Hursomhaver, praktik. Jobbar 9 pass fram till den 8 oktober, 9 oktober är det VU2, och på fredagen är jag helt enkelt färdigutbildad och kan börja jobba på riktigt. Det är så sjukt. Det är så himla nära nu. Jag är fett taggad, och imorgon ska jag ringa till iaf 2 olika företag i Boden och söka jobb. Jag vill ju gärna börja jobba så fort som det bara går. Ju snabbare desto bättre, och större chans att få en balans i den där satans ekonomin igen. Oktober blir en tuff månad. Dels pga ingen akassa sista veckorna på kursen, och ingen lön iom den fick jag den sista igår från förra sommarjobbet. Så. Tight blir det. Men det är något som löser sig eftersom. Ingenting är omöjligt, och sålänge jag lyckas ha jobb direkt efter utbildningen så blir jag inte så nervös. Det finns saker som ser bra och ljusa ut, och om så är fallet kanske jag får jobb direkt efter avslutat kurs. Det återstår att se. 
 
Och om ni undrar över att jag kanske inte varit så aktiv, så har det med att jag var rätt trött förra veckan, och smälte i princip ihop med soffan, pga så fruktansvärt dåligt väder, men idag skiner faktiskt solen. Tog en liten fototur till Rödbergsfortet, pga sol. Blå himmel och magiska gula höstträd överallt. Bilder kommer senare, är ledig imorgon med, innan jag jobbar lite igen. Sen ledig ytterliggare 1 dag, och sen kör jag 6 pass på raken. WOHO! Ska bli KUL!
MEN, snäll som jag är för att visa hur FINT vi har det idag, en bild från min instagram, >>izafisa<<
 
Ignorera gärna den svarta fläcken på bilrutan tack...! :D
allmänt tjafs, phonepictures | | En kommentar |
Upp