saker som gör det tydligt

...att jag är känslig, har borderline och HSP i ryggen, är när jag fick hem papper från regionen i Östergötland att jag erbjuds vaccination då jag befinner mig i en riskgrupp. Och hur hamnade jag i en riskgrupp? Tack vare det magiska och hatade ordet BMI. Jag råkar ha ett bmi på 31.5 ungefär. Vilket innebär att jag klassas som fetma. Och i och med det, så löpet jag en risk att om jag skulle få corona, bli allvarligt sjuk. Det verkade dock enligt min egna  koll på detta, dock vara för de med ett bmi på 40 och över. Men efter en till undersökning, lyckades jag hitta att allt bmi över 30 innebär en risk. 

För utöver mitt höga bmi, har jag mig veterligen inget annat som skulle göra mig "i riskgrupp" mer än någon med allvarligare sjukdomar, problem med immunförsvar osv. 

Detta resulterade i tårar. Jag har redan en rätt skev bild av mib kropp. Jag har gått upp mycket i vikt, jag tenderar att göra det vid stress, ångest och annat. Så ja. Det är inget konstigt att mitt bmi ligger höft när jag väger som jag gör, och är inte så lång med mina 171 cm med hänsyn till vikten. 
Lite mer ångest och jag hade inte ens tänkt på att vaccinera mig först riktigt heller. Men jag orkar verkligen inte debatten om för och nackdelar, däremot om jag nu får bieffekter som varar länge och påverkar mitt framtida liv, kommer det kännas rätt jobbigt faktiskt. Iaf för mig. 


Och jag vet hur sjukt det låter. Men det är så det känns. Och jag kan inte bara ignorera det heller. Nu har jag efter lite tankar och försök att släppa det hela, och bokat mig för första dosen nästa vecka. Samma em ska jag hämta ut mina nya glasögon. Det kan jag ta i ett annat inlägg. 

Det här behövde lämna min hjärna för att bearbeta hela grejen. Känslig ? Ja. Töntig? Ja. Är det vardag ? Tyvärr ja. 




Men, med det sagt, lite fina bilder ändå. Har flera jag ska få upp. Men idag får dessa duga.
Kram på er !
känslor, personligt | | Kommentera |
Upp