Vikingstad, det lilla samhället utanför stan.

Fördelen med att flytta till Boden egentligen, var ju att stan var mycket mindre än Linköping. Ja, kommunen liksom  Linköping är stor, men ändå mindre. Mot Linköpings kommun med 158 520 tusen invånare, ca 106 502 i själva Linköping. Motsvarande Vikingstad med ca 2 388 nvånare. Så ja, jag kommer från ett trots det "litet" ställe. 
Bodens Kommun med sina 28 181 invånare, ja. Ni ser ju, "mindre kommun". Som "tätort" Boden, är det 16 969 tusen invånare. Ja, all info tagen från Wikipedia, som och med den senast uppdaterade. Jag trivs uppenbarligen lite mer på mindre ställen. Det är något som verkar ha blivit på senare tid. Jag längtar efter hus på landet, där man liksom har naturen runt hörnet så mycket mer. Nog för att jag på 5 minuter härifrån kan ta mig in i en skog och sen inte höra bilarna på vägen är ju otroligt najs. Vääääldigt mysigt. 
Nog om det egentligen, och Vikingstad har ju faktiskt ökat med invånare sen jag var liten. Inte megamycket kanske, men det är under uppgång då det tillkommer nya hus varje gång jag åker ner...
På dessa vägar har jag gått SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ många gånger i mitt liv, vägen till skolan, vägen hem. Hästhagen med både hästar. eller kor. Sista bilden av dessa 3 är också en plats där jag firat valborg många gånger, där jag tänt på majbrasan och dylikt. Det är en speciell känsla nu när man, tbh, kommer till åren och åker hem. Det är annat. Förr, i tonåren ville man bara därifråm, men nu så uppskattar man det lilla lugna såå mycket mer. Det där med personlig mognad sa pappa, och visst är det så. Det har varit skönt att vara hemma, samtidigt jobbigt pga begravningen. Har haft soliga och vackra dagar, så det har ändå varit bra liksom. Och precis som här, finns skogen nära. Dock ligger E4an nära skogen så man hör ju rätt ofta bilarnas sus. Här kommer en liten drös till från Vikingstad, och det kommer komma lite mer sen senare, dessa är egentligen det jag spenderat att ta fram nu. Det fanns ju lite snö hemma också...! Trots att det var slutet på mars, och början på april..

 
Några mer bilder från denna promenad kommer, men senare, lite mer skogsliv ❤
familj, fotografier, inspiration, känslor | |
Upp