ÅH, förresten?!

Sa jag att jag ska till Luleå imorgon? Det är en filmvisning där om Jonna Jinton, bland några andra filmer som jag tänkt gå och kika på! Kommer bli så roligt. Ännu roligare att hon själv kommer vara där. Jag har inte träffat någon annan sådär större bloggare överhuvudtaget. Så det ska faktiskt bli riktigt roligt. Det är inte alls en garanti att man kanske ses, eller pratar, men det är ändå en himla kul grej tycker jag.
 
Ska bli spännande hursomhelst. Och jag tänkte även dra med kameran, kanske fotografera lite överhuvudtaget. Något ska nog fastna på bild iaf. Har ett sug efter det, och det är skönt. Sakta med säkert byggs det lilla förtoende jag har för mig och mina foton upp igen. Även om jag känner att jag både tappat och växt. Behöver utmana mig själv mycket mer egentligen. Hoppas på att hitta en plats för den delen också. Utan att glömma allting annat dvs. Balans är en svår grej alltså.
 
Påtal om det så borde norrlänningar lära sig skilja på pannkakor och plättar. Det är tvärtom här enligt dem. De små sakerna i plättjärn är pannkakor, och de stora pannkakorna är för dem plättar.... HUR tänker dem?! Hahaha. Fick minsann höra det idag när jag hade PANNKAKOR i matlådan idag...
 
Snart kommer jag väl sluta skriva Luleå, och skriva Lule som det säger. Likadant med Umeå (Ume), och Piteå (Pite). Se hur lång tid det tar innan dialekten kommer.. Lyssnade på ett klipp med folk från Östergötland idag, alltså. Låter vi verkligen sådär? Galet. Nog för att jag inte från början pratar SÅ mycket östgötska, men jag gör det ju för det. När folk gissar på vart jag kommer ifrån, är ofta första gissningen på Göteborg, eller Småland. Eh, jahaaaa. Och nästa gissning har blivit Karlstad. Såatteh. Ja, bra där.
 
Inte ens när jag sökte jobb som fotograf på Corren i Linköping, så trodde de inte att jag var därifrån. Han liksom, "ja, men är du verkligen från Linköping, de blir inte knepigt att pendla?" . Född och uppvuxen, thank you very much! Så, min dialekt verkar ju inte så ... "Rätt". 
 
Och en liten annan avslut på inlägget är med lite äldre bilder, typ en bild på mig och kameran för ett eller två år sen. Mars månad och ute i Tinnerö var jag.
 
 
 
Sen denna bild, en väldigt gammal bild, typ från 2013. På en typ palm/växt som jag hade då. Lekte med att fotografera med mitt 50 fast, för att skapa en tilt-shift effekt, utan att ha ett sådan objektiv. Då håller man objektivet precis framför där du fäster det. Blev några riktigt bra dessutom, denna och en bild på min nalle Hugo är favoriter.
 
 
Dock blev den bäst svartvitt. Men jag gillar dem, hoppas ni gör det också!
 
Nu ska jag kanske ge upp för kvällen och lägga mig i sängen. Kanske starta något på Netflix, och sen unna mig lite sovmorgon imorgon. Jag är så öm i händerna, att mitt glas med dricka i, plötsligt kändes som de vägde 50 kg. KUL. Nåväl, vi hörs imorgon säkerligen! Kanske lite fräscha pics att dela med mig av då! 
 
Godnatt ♥
photographs, vardagligt | |
#1 - - Anita:

Fina bilder :D

Svar: Tack så jättemycket :)
Iza aka izumii

#2 - - emblas.se:

Nej vad störigt att blanda ihop pannkakor och plättar så där! :0
^^

Svar: Eller hur...! Det är ju FEL :D
Iza aka izumii

#3 - - Rebecca Adnell:

Kul att du ska se filmen, hoppas den är bra! :D Och vad bedrövligt att dom inte kan skilja på plättar och pannkakor, usch! Haha

Svar: Att förväntas nästan, har ju hört att det är så sen tidigare..! Helt galet ändå. Nåväl :) Ska väl fixa och dona innan äventyr ordnas :)
Iza aka izumii

Upp